Sukienka - szycie

Miejsce dla Pań - inspiracje, polecenia, pogaduchy o modzie. Zapraszamy do dyskusji.
Awatar użytkownika
Emanuela

Sukienka - szycie

Post autor: Emanuela »

Skąd mogłabym ściągnąć, albo kupić jakieś wykroje prostych sukienek wiosennych? Jakiś czas temu stwierdziłam, że bardzo stawiam na jakość swoich ubrań i planuję część ich szyć sobie sama. Wymarzyłam sobie między innymi myślinową sukienkę, przeglądałam już internet i z tego co widzę tanie tkaniny, w tym właśnie muślin drukowany znalazłam we Fratex :)
agataa

Re: Sukienka - szycie

Post autor: agataa »

Dzisiaj to nawet nie jest przeszkoda, aby samodzielnie coś uszyć. Macie sklepy typu https://polimex.net/pl/sklep/13-zamki-b ... i-metalowe , a w sieci też można znaleźć różne projekty - chyba, że macie coś swojego, to już w ogóle. Na pewno taka sukienka samodzielnie wykonana, będzie cieszy...
bisidi

Re: Sukienka - szycie

Post autor: bisidi »

Sznurek bawełniany 3 mm do sukienki to dobra myśl? W sumie się nad tym waham, ale jak na razie to mnie najbardziej interesuje, dlatego proszę o wskazówki. Dodam, że tak naprawdę chcę model dla sukienki sportowej, więc nie mam pewności, jak to ma wyglądać. Dajcie znać, to dla mnie interesujące.
ODPOWIEDZ