Zaskórniki zamknięte

Tutaj rozmawiamy oczywiście o UBRANIACH! To, co my, kobiety, kochamy najbardziej, czyli moda, trendy, stylizacje i ogromna dawka inspiracji.
Palić

Zaskórniki zamknięte

Post autor: Palić »

Hej, potrzebuje pomocy i rad w ogarnięciu pielęgnacji, bo chyba robię coś nie tak.
Jestem po izoteku i wielu antybiotykach (i doustnych i w postaci różnych maści/kremów/żeli), ale niestety mam nawrót trądziku i nie umiem sobie poradzić jakie kosmetyki nadają się teraz do mojej cery. Mam głównie zaskórniki zamknięte w okolicy ust, brody i przy brwiach.
Szukam:
- kremu nawilżającego, który mnie nie zapcha
- maści/żelu/kremu na owe zaskórniki zamknięte i ewentualne krosty (bez recepty)
- może jakiegoś dobrego toniku bo tonik z tolpy 3 enzymy nic nie pomaga ://
- niezapychającego kremu z spf 50
ps. Krem la roche duo + i cerave niestety mnie zapycha :((
Lanaś

Re: Zaskórniki zamknięte

Post autor: Lanaś »

- Krem może ten z Avene? Dużo osób go poleca przy podobnych problemach i nie ma w składzie nic co mogłoby zapchać.
- U mnie na zaskórniki zamknięte genialnie działa niacynamid, więc może spróbuj serum z niacynamidem 5% z Basiclab albo z Purito?
- W jakim celu chcesz używać toniku? W czym chcesz, żeby Ci pomógł?
- Jeśli nie przeszkadzają Ci olejki eteryczne w składzie to polecam koreański spf Some by Mi (zielony) - jest leciutki i nie zapycha. Z miejskich filtrów spoko powinien być też holika holika i skin79. Możesz też spróbować z aptecznymi np. La Roche-Posay, SVR.
Wiecej porad jest tutaj:
https://estetico.pl/zaskorniki-zamkniete

Na stronie jest opisane, jak radzić sobie z takimi zaskórnikami.
Awatar użytkownika
kora

Re: Zaskórniki zamknięte

Post autor: kora »

Wiesz co, ja na Twoim miejscu w pierwszej kolejności pomyślałabym o zmianie kosmetyków. Odką stosuję serię kosmetyków z https://www.herbapol-polana.com/ to właściwie nie mam żandych problemów z moją cerą. Wygląda świetnie każdego dnia, nawet na stałe zrezygnowałam z makijażu.
ODPOWIEDZ