Odtrucie

Masz modową zagwozdkę i chcesz poznać opinie innych? Szukasz konkretnego produktu i nie możesz go znaleźć? Nasza społeczność na pewno Ci doradzi!
Maciej

Odtrucie

Post autor: Maciej »

Nie wiem jak wam, ale mnie zawsze zabieg odtrucia alkoholowego, kojarzył się jako jeden z etapów leczenia uzależnienia od alkoholu. Natomiast ostatnio natknąłem się na artykuł, w którym opisano, że detoks zaleca się również osobom, które mają przysłowiowego kaca. Czyli osobom, którym jednokrotnie zdarzyło się przedawkować z trunkami. Czy ktoś z was poddał się kiedyś detoksowi?
Adam

Re: Odtrucie

Post autor: Adam »

Ja z kolei czytałem właśnie na https://odtruwaniekrakow.pl/odtruwanie- ... -oswiecim/, że detoks to zabieg, na który mogą zapisać się osoby na kacu, które przesadziły z alkoholem i źle się czują. Odtruwanie alkoholowe polega na podaniu dwóch kroplówek – jednej z glukozą, a drugiej z solą fizjologicznej. Dzięki temu otrzymamy podwójny efekt. Odtruwanie alkoholowe przeprowadzane jest przez specjalistów – pielęgniarzy bądź ratowników medycznych. Dzięki nim cały zabieg jest bardzo korzystny dla zdrowia, a przede wszystkim bezpieczny.
ODPOWIEDZ