paczki wielkogabarytowe

Masz modową zagwozdkę i chcesz poznać opinie innych? Szukasz konkretnego produktu i nie możesz go znaleźć? Nasza społeczność na pewno Ci doradzi!
Awatar użytkownika
savaka

paczki wielkogabarytowe

Post autor: savaka »

Którego kuriera polecacie do przesyłek wielkogabarytowych? Chodzi zarówno o wagę, jak i wymiary. Z tego co wiem klasyczną przesyłką nie da się nadać wielkogabarytowego towaru, zatem to będzie musiał być specjalistyczny kurier. Proszę bardzo o sugestie, którego kuriera wybrać
Awatar użytkownika
sionair

Re: paczki wielkogabarytowe

Post autor: sionair »

savaka pisze: ↑11 cze 2021, 22:37 Którego kuriera polecacie do przesyłek wielkogabarytowych? Chodzi zarówno o wagę, jak i wymiary. Z tego co wiem klasyczną przesyłką nie da się nadać wielkogabarytowego towaru, zatem to będzie musiał być specjalistyczny kurier. Proszę bardzo o sugestie, którego kuriera wybrać
Czyli to będzie potrzebna przesyłka paletowa. W takim razie bardzo dobrze sprawdzi się pallex - to dobry kurier, specjalizuje się w transporcie towaru o większym gabarycie
Awatar użytkownika
modnisia

Post autor: modnisia »

savaka pisze: ↑11 cze 2021, 22:37 Którego kuriera polecacie do przesyłek wielkogabarytowych? Chodzi zarówno o wagę, jak i wymiary. Z tego co wiem klasyczną przesyłką nie da się nadać wielkogabarytowego towaru, zatem to będzie musiał być specjalistyczny kurier. Proszę bardzo o sugestie, którego kuriera wybrać
A ja się tak zastanawiam czy moze paleta kurierem do Hiszpanii iść? I jaki będzie tego koszt. Bo jednak odległość jest dość spora to fajnie jakby miliony to nie kosztowało :)
Oleś22

Post autor: Oleś22 »

Niezależnie co chcesz wysłać to najpierw należy się zapoznać z ofertą danej firmy kurierskiej aby uniknąć opóźnień w dostawie i innych nieprzyjemności. Ja korzystam z usług brokera Sendit gdzie mam zebrane wszystkie oferty takich firm i jednocześnie masę porad w postaci takich artykułów https://www.sendit.pl/blog/dlaczego-kur ... przyjechal Dzięki nim nie mam problemów z kurierami.
Anittta

Post autor: Anittta »

Dynamicznie rosnące zapotrzebowanie na dostawy sprawiło, że firmy kurierskie musiały rozszerzyć swoją ofertę, wprowadzając nowe usługi, takie jak dostawa do paczkomatów czy elastyczne opcje odbioru - https://nowinylokalne.pl/jak-pandemia-z ... rierskich/ . Konsumenci, którzy wcześniej rzadziej korzystali z e-commerce, docenili wygodę takich rozwiązań i teraz stawiają je jako priorytet. Dzięki temu branża kurierska stała się bardziej wszechstronna, oferując rozwiązania dostosowane do różnych scenariuszy odbioru i doręczenia przesyłek.
Beniu

Post autor: Beniu »

Wysyłając paczkę za granicę, warto pamiętać o odpowiednich przepisach i dokumentach, które są wymagane przy przesyłkach międzynarodowych. Każdy kraj może mieć inne wymogi dotyczące zawartości paczki oraz procedur celnych. Na stronie https://ino.online/post/27002/wysylka-p ... dziec.html można znaleźć informacje, które pomogą w sprawnym nadaniu przesyłki. Dobrze jest także zwrócić uwagę na możliwość ubezpieczenia paczki, aby chronić ją przed ewentualnymi stratami.
ODPOWIEDZ