Pasy Smart Kid Belt
To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą. Sprawdź!
- fiona45
Pasy Smart Kid Belt
Co sądzicie o pasach Smart Kid Belt? Sprawdzają się w użytkowaniu? Widziałam ciekawe propozycje tego typu dla dzieci i sama zastanawiam się nad zakupem dla 9 latka i 5 latka. Mają certyfikaty i atesty : https://smartkidbelt.com/pl/ . Na pewno by się sprawdziły w pełni.
- lila87
Re: Pasy Smart Kid Belt
U nas też od jakiegoś czasu użytkujemy i nie zauważyłam negatywnego wpływu na ich użytkowanie. Wręcz przeciwnie dzieci są zadowolone, szybko można je zapiąć w innym samochodzie i są bezpieczne.
- Ariellka
Smart Kid Belt używamy od dobrych 5 miesięcy, jest wygodniejsze od fotelika. Aczkolwiek moje dziecko kwalifikuje sie juz do III grupy, dla niej jest wygodne i bezpieczne. Moim zdaniem dobra alternatywa dla fotelików nie pełnych dla starszych dzieci
- LalkaPrusa
Post autor: LalkaPrusa »
ja jeszcze wspomnę, ze są tacy, którzy w ogóle nie wspominają nic za bardzo na temat a w zasadzie nie pokazują testów fotelików, które rekomendują. Jak np na blogu osiemgwiazdek. Bardzo krytykują SKB
- Malinka
Uwielbiam pasy smart kid belt. Zajmuje mało miejsca i mieści się w każdej torebce, A co najważniejsze jest bardzo bezpieczne. Jest również bardzo wygodny co poprawia naszym dzieciom komfort podróży 

- sylwia13
Osobiście jestem zadowolona z pasów smart kid belt. Zrezygnowałam już z podstawki, która była niewygodna. Syn nie lubił podróżować w aucie, teraz na szczęście odkąd posiadamy ten pas się zmieniło.
- zofia333
Nie musisz byc fanem takich pasów
Tylko podaj konkretny argument, bo ogólnie fotelikarzom argumentów juz zaczyna brakować. Non stop pokazywane są testy przez niezależne instytuty, blogi itd. Poza tym wyraźnie SKB pisze o tym, ze przy zakupie pasów, trzeba wziąć pod uwagę wagę i wzrost dziecka, a nie tylko wiek. Jeżeli mam dziecko wyrośnięte w wieku 10 lat, to takie pasy sa jak najbardziej okay.

Post autor: Zośka »
Tutaj fajnie przedstawiono jak się tym wszystkim manipuluje:zofia333 pisze: ↑01 mar 2020, 11:50 Nie musisz byc fanem takich pasówTylko podaj konkretny argument, bo ogólnie fotelikarzom argumentów juz zaczyna brakować. Non stop pokazywane są testy przez niezależne instytuty, blogi itd. Poza tym wyraźnie SKB pisze o tym, ze przy zakupie pasów, trzeba wziąć pod uwagę wagę i wzrost dziecka, a nie tylko wiek. Jeżeli mam dziecko wyrośnięte w wieku 10 lat, to takie pasy sa jak najbardziej okay.
https://smartkidbelt.com/pl/blog/news/k ... inie-ece44
Wszelkie organizacje jak ADAC itp. to obecnie wielki problem. Bo mają zaufanie opinii ale potrafią ustawiać rankingi w zgodzie z przemysłem. Tylko naprawdę niezależne testy mają racje bytu. A jak widać w artykule branża fotelikowa mocno naciska na zmiany w prawie.