Spłata czynszu za mieszkanie komunalne na raty?
To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą. Sprawdź!
- kiwi
Spłata czynszu za mieszkanie komunalne na raty?
Da się jakoś dogadać z gminą, żeby spłacać dług za czynsz za mieszkanie komunalne na raty? Przyszło mi pismo po latach o zaległości i nie mam jak tego jednorazowo spłacić. Nie stać mnie też na kredyt. Co zrobić? Pismo jakieś wysłać?
- Saszka
Re: Spłata czynszu za mieszkanie komunalne na raty?
Wyślij to pismo i to jak najszybciej. Postaraj się w nim dokładnie opisać, jak doszło do takiej sytuacji, wyjaśnić, jak najobszerniej sytuacje i być może na tej podstawie będą mogli rozłożyć to zobowiązanie na raty.
Może być też tak, że będziesz zmuszony wziąć pożyczkę, ale wtedy uważaj na to, by nie wpaść w spirale zadłużenia: http://spiralazadluzenia.pl/ , bo to dość powszechna sytuacja, kiedy jedno zobowiązanie musi pokrywać kolejne!
Warto w tym wypadku poświecić trochę czasu na naukę bezpiecznego zarządzania finansami, żeby unikać takiej sytuacji, jak utrata stabilności finansowej!
Może być też tak, że będziesz zmuszony wziąć pożyczkę, ale wtedy uważaj na to, by nie wpaść w spirale zadłużenia: http://spiralazadluzenia.pl/ , bo to dość powszechna sytuacja, kiedy jedno zobowiązanie musi pokrywać kolejne!
Warto w tym wypadku poświecić trochę czasu na naukę bezpiecznego zarządzania finansami, żeby unikać takiej sytuacji, jak utrata stabilności finansowej!
- selso
kiwi pisze: ↑16 cze 2019, 21:29 Da się jakoś dogadać z gminą, żeby spłacać dług za czynsz za mieszkanie komunalne na raty? Przyszło mi pismo po latach o zaległości i nie mam jak tego jednorazowo spłacić. Nie stać mnie też na kredyt. Co zrobić? Pismo jakieś wysłać?
Ty do prawnika idź! To nie są przelewki. Wiem co mówię, bo o mało sama nie zapłaciłam 20tysięcy . Prawnik tak mi pomógł, że nic nie musiałam płacić. Był z takiej znanej kancelarii Klisz i Wspólnicy z Wrocławia. Kojarzysz? Wcale nie wziął dużo, a naprawdę fest załatwił sprawę.
- pieknyolek
Post autor: pieknyolek »
Serdecznie zapraszam na stronę banery reklmowe
- Milena
A nie lepiej udać się z tym do poleconego prawnika Łódź?
Moim zdaniem, po tylu latach to jedyne wyjście, żeby w ogóle próbować to jakoś załatwić.
Może Pani mecenas Katarzyna Florczak-Keller Ci pomoże, choć ona specjalizuje się w prawie pracy czy handlowym.
Czynsz to w końcu kwestia umowy, więc warto dać ją do przeanalizowania, a Pani mecenas to niezwykle ciepła, ale tez konkretna osoba, wiec śmiało możesz podzielić się z nią tym kłopotem!
Moim zdaniem, po tylu latach to jedyne wyjście, żeby w ogóle próbować to jakoś załatwić.
Może Pani mecenas Katarzyna Florczak-Keller Ci pomoże, choć ona specjalizuje się w prawie pracy czy handlowym.
Czynsz to w końcu kwestia umowy, więc warto dać ją do przeanalizowania, a Pani mecenas to niezwykle ciepła, ale tez konkretna osoba, wiec śmiało możesz podzielić się z nią tym kłopotem!
- katpat
Kredyt konsolidacyjny https://bydgoszcz.habzafinanse.com.pl/k ... lidacyjny/ to idealne rozwiązanie w walce z długami. Dzięki połączeniu wszystkich długów w jeden kredyt, otrzymujemy jeden termin płatności z niższą i dostosowaną do naszych możliwości ratą kredytu.
- zipperx
Ja mam trochę bardziej skomplikowaną sprawę i wiem, że będą mi potrzebni doradcy kredytowi Pruszków na szczęście jest pełen specjalistów. Muszę czym prędzej wziąć kredyt i to nie mały, a sam się na tym nie znam więc wolę skorzystać z pomocy profesjonalistów. Kolejne długi i problemy już mi potrzebne nie są...
- Moniska
W przypadku zaległości, długów, bardzo ważny jest czas reakcji. Powinniście szybko działać. Sprawdźcie sobie firmę http://pozwaniprzezfundusz.pl i ich kompleksową pomoc prawną z długami.
Post autor: 82ALFhiś »
W sumie nie wiem jak to konkretnie wygląda ze spłatą takiego czynszu. Teraz też popularne są bloki z TBSów. Znacie to?