Spłata czynszu za mieszkanie komunalne na raty?

To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą. Sprawdź!
Awatar użytkownika
kiwi

Spłata czynszu za mieszkanie komunalne na raty?

Post autor: kiwi »

Da się jakoś dogadać z gminą, żeby spłacać dług za czynsz za mieszkanie komunalne na raty? Przyszło mi pismo po latach o zaległości i nie mam jak tego jednorazowo spłacić. Nie stać mnie też na kredyt. Co zrobić? Pismo jakieś wysłać?
Awatar użytkownika
Saszka

Re: Spłata czynszu za mieszkanie komunalne na raty?

Post autor: Saszka »

Wyślij to pismo i to jak najszybciej. Postaraj się w nim dokładnie opisać, jak doszło do takiej sytuacji, wyjaśnić, jak najobszerniej sytuacje i być może na tej podstawie będą mogli rozłożyć to zobowiązanie na raty.
Może być też tak, że będziesz zmuszony wziąć pożyczkę, ale wtedy uważaj na to, by nie wpaść w spirale zadłużenia: http://spiralazadluzenia.pl/ , bo to dość powszechna sytuacja, kiedy jedno zobowiązanie musi pokrywać kolejne!
Warto w tym wypadku poświecić trochę czasu na naukę bezpiecznego zarządzania finansami, żeby unikać takiej sytuacji, jak utrata stabilności finansowej!
Awatar użytkownika
selso

Post autor: selso »

kiwi pisze: ↑16 cze 2019, 21:29 Da się jakoś dogadać z gminą, żeby spłacać dług za czynsz za mieszkanie komunalne na raty? Przyszło mi pismo po latach o zaległości i nie mam jak tego jednorazowo spłacić. Nie stać mnie też na kredyt. Co zrobić? Pismo jakieś wysłać?

Ty do prawnika idź! To nie są przelewki. Wiem co mówię, bo o mało sama nie zapłaciłam 20tysięcy . Prawnik tak mi pomógł, że nic nie musiałam płacić. Był z takiej znanej kancelarii Klisz i Wspólnicy z Wrocławia. Kojarzysz? Wcale nie wziął dużo, a naprawdę fest załatwił sprawę.
Awatar użytkownika
pieknyolek

Post autor: pieknyolek »

Serdecznie zapraszam na stronę banery reklmowe
Awatar użytkownika
Milena

Post autor: Milena »

A nie lepiej udać się z tym do poleconego prawnika Łódź?
Moim zdaniem, po tylu latach to jedyne wyjście, żeby w ogóle próbować to jakoś załatwić.
Może Pani mecenas Katarzyna Florczak-Keller Ci pomoże, choć ona specjalizuje się w prawie pracy czy handlowym.
Czynsz to w końcu kwestia umowy, więc warto dać ją do przeanalizowania, a Pani mecenas to niezwykle ciepła, ale tez konkretna osoba, wiec śmiało możesz podzielić się z nią tym kłopotem!
Awatar użytkownika
katpat

Post autor: katpat »

Kredyt konsolidacyjny https://bydgoszcz.habzafinanse.com.pl/k ... lidacyjny/ to idealne rozwiązanie w walce z długami. Dzięki połączeniu wszystkich długów w jeden kredyt, otrzymujemy jeden termin płatności z niższą i dostosowaną do naszych możliwości ratą kredytu.
Awatar użytkownika
zipperx

Post autor: zipperx »

Ja mam trochę bardziej skomplikowaną sprawę i wiem, że będą mi potrzebni doradcy kredytowi Pruszków na szczęście jest pełen specjalistów. Muszę czym prędzej wziąć kredyt i to nie mały, a sam się na tym nie znam więc wolę skorzystać z pomocy profesjonalistów. Kolejne długi i problemy już mi potrzebne nie są...
Awatar użytkownika
astres

Post autor: astres »

Pod tym linkiem znajdziesz informacje na ten temat http://aipoznan.pl/
Awatar użytkownika
Moniska

Post autor: Moniska »

W przypadku zaległości, długów, bardzo ważny jest czas reakcji. Powinniście szybko działać. Sprawdźcie sobie firmę http://pozwaniprzezfundusz.pl i ich kompleksową pomoc prawną z długami.
82ALFhiś

Post autor: 82ALFhiś »

W sumie nie wiem jak to konkretnie wygląda ze spłatą takiego czynszu. Teraz też popularne są bloki z TBSów. Znacie to?
ODPOWIEDZ