Błonnik w diecie

Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Awatar użytkownika
malenka

Błonnik w diecie

Post autor: malenka »

Ostatnio czytałam ciekawy artykuł na temat błonnika w diecie. Podobno warto go wprowadzić do jadłospisu, w nieco większej ilości? Co sądzicie na ten temat?
Awatar użytkownika
kora

Re: Błonnik w diecie

Post autor: kora »

Racja, błonnik jest bardzo ważnym składnikiem pokarmów. Jego najważniejsze i najbardziej widoczne działanie to usprawnianie pracy jelit, umożliwia regularne wypróżnienia, zapobiega zaparciom. Sama mam dietę bogatą w błonnik :)
Awatar użytkownika
malenka

Post autor: malenka »

A czy istnieją jakieś suplementy diety z dodatkiem błonnika? Mam aktualnie dietę rozpisaną przez dietetyka i nie chciałabym w niej nic zmieniać, a taki suplement chyba byłby dobrym rozwiązaniem?
Awatar użytkownika
kora

Post autor: kora »

Pewnie, że jest błonnik w tabletkach :) Sama każdego dnia rano zażywam takie suplementy, bo wiadomo że ciężko zadbać o odpowiednio zbilansowaną dietę i trzeba się dodatkowo wspierać od środka.
Sprawdź ranking błonników witalnych na Terdeals Tam każdy z produktów jest dokładnie opisany, więc na pewno uda ci się wybrać coś pod siebie.
Awatar użytkownika
mariolle

Post autor: mariolle »

Ja też mogę wam polecić ten ranking, sama z niego korzystałam. Ja wybrałam dla siebie Błonnik witalny Fibre Select, który ma najlepsze opinie w tym rankingu i na innych forach. Co ważne, ułatwia pozbycie się zbędnych kilogramów :)
Awatar użytkownika
Werka

Post autor: Werka »

Błonnik w diecie jest ważny, ponieważ odpowiada on na prawidłową przemianę materii. Warto o nim pamiętać.
ODPOWIEDZ