Co na zaparcia??
Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Co na zaparcia??
Post autor: zyśka »
Macie pomysł na to jak walczyć z zaparciami? Mam wrażenie że wszystkiego już próbowałam i nic mi nie pomaga .Może macie jakieś własne sposoby albo zalecenia dietetyczne czy sprawdzone leki? Będę wdzięczna jak podpowiecie jak się mogę pozbyć tego problemu albo jak Wy sobie z tym poradziliście
- iza
Re: Co na zaparcia??
Jak masz z tym jakiś większy problem to poradź się lekarza, przyczyn może być wiele ale najczęściej jest to niewłaściwa dieta i od tego bym zaczeła. Dobrze działa też xenna extra comfort i też można ją przynajmniej przez jakiś czas stosowaćzyśka pisze: ↑12 cze 2021, 15:30 Macie pomysł na to jak walczyć z zaparciami? Mam wrażenie że wszystkiego już próbowałam i nic mi nie pomaga .
Post autor: MajkaŻ »
Na zaparcia stosowałam u dziecka czopki evaqu bambini. Są bardzo skuteczne i bezpieczne. Dużo lepsze niż zwykłe czopki glicerynowe. Zaczynają działać już kilka minut po aplikacji. Jest również wersja dla dorosłych. Mam je zawsze w domowej apteczce tak na wszelki wypadek
- mata
A ja myślę że probiotyk taki jak proctolact też pomoże bo słyszałam że inulina jaką ma on w składzie pomaga na regulacje wypróżnień, poza tym jak to probiotyk - reguluję pracę jelit i wspomaga tworzenie się prawidłowego mikrobiomu w jelitach. Dzięki temu one pracują prawidłowo a to ma wpływ na cały organizm
Post autor: bożejka »
U mnie się ten probiotyk bardzo dobrze sprawdza - https://mynarum.com/narum-mumio-200mg moim zdaniem też warto spróbować na jelita super działamata pisze: ↑28 cze 2021, 10:02 A ja myślę że probiotyk taki jak proctolact też pomoże bo słyszałam że inulina jaką ma on w składzie pomaga na regulacje wypróżnień, poza tym jak to probiotyk - reguluję pracę jelit i wspomaga tworzenie się prawidłowego mikrobiomu w jelitach. Dzięki temu one pracują prawidłowo a to ma wpływ na cały organizm
Post autor: Ingga21233Ł »
W wielu przypadkach dużą zmianą na plus jest po prostu zmiana pozycji podczas wypróżniania. Urządzenie Goko w tym pomoże Wam. Trzeba się trochę przegiąć do przodu i nogi wyżej, tak jakby na kucaka. Trzeba się tej pozycji nauczyć, ale warto, bo ulga duża. Przynajmniej u mnie.
Post autor: Gość »
na pewno dieta bedzie koniecznoscia, do tego slyszalam ze odpowiednie nawodnienie i ruch wiele zmienia. Dobrze by bylo sie skonsultowac z porzadnym dietetykiem
Post autor: kasiunka »
Na zaparcia najlepiej działa odpowiednia dieta bogata w błonnik i regularne nawodnienie. Jednak warto też pomyśleć o suplementacji. Słyszałam, że Intesta Tempo z maślanem sodu i laktitolem jest świetnym wyborem. Maślan wspiera zdrowie jelit, a laktitol działa jak łagodny środek przeczyszczający, pomagając w regulacji wypróżnień.