Cytologia
Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
- Lalunia1
Re: Cytologia
Najlepiej zapytaj lekarza,możesz zrobić to online za pomocą witryny https://ktomalek.pl/pytania-i-odpowiedzi
Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi, zawsze masz możliwość zadania pytania, odpowiedzi udzielają eksperci, jest więc gwarancja, że nie będzie żadnych błędów.
Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi, zawsze masz możliwość zadania pytania, odpowiedzi udzielają eksperci, jest więc gwarancja, że nie będzie żadnych błędów.
- iza
Koniecznie musisz iśc do lekarza bo taki wynik świadczy między innymi o zapaleniu ale to także może być zmiana śródpłaskonabłonkowa małego stopnia, określana również jako CIN I. To jest najczęściej zmiana wynikająca z infekcji HPV, dlatego możesz też kupić żel papilocare i stosować go minimum przez 3 miesiące, pomaga na takie rzeczy
- Sylwia
Sądzę, że to pytanie powinnaś zadać swojemu lekarzowi. Każda kobieta powinna pamiętać o regularnych wizytach u ginekologa i badaniach. Na taką wizytę warto wybrać się c najmniej raz w roku i zawsze wtedy, kiedy pojawi się jakaś infekcja intymna, na przykład grzybica pochwy.
- madzik
Cytologia to jedno z najważniejszych badań o których każda kobieta powinna pamiętać. Trzeba się badać i to regularnie. Na https://antykoncepcjanamiare.pl/cytolog ... tak-wazna/ warto doczytać dlaczego to badanie jest tak ważne. Ja zawsze na urodziny funduję sobie kontrolną wizytę u ginekologa i wtedy kompleksowo się badam. Dowiedzieć się, że wszystko w porządku to najlepszy prezent.
- rafka
Miałam takie badanie nie raz. Co jak co, ale wizyt u ginekologa to pilnuję i raz w roku chodzę na kontrolne badania. Niby to nie boli, ale po ostatniej wizycie w ogóle po badaniu taki dyskomfort czułam. Błona śluzowa pochwy jest delikatna, łatwo o podrażnienie. Na takie problemy to w aptece kupiłam cicatridine. Powiedziano mi, że przyspiesza gojenie i regenerację. Faktycznie tak było. Jak wyczytałam w ulotce to też przy suchości pochwy pomocna.
Post autor: geńka »
Ja się cieszę że trafiam na dobrego ginekologa bo jak mu opowiedziałam o swoich dolegliwościach to skierował mnie na diagnostykę do szpitala medicover. Tam jest najlepsza diagnostyka i specjaliści od endometriozy, a takie objawy mogą świadczyć o endometriozie i trzeba koniecznie się dokładnie przebadać
Post autor: słodycz »
Cytologia to szalenie ważne badanie. Ja zawsze robię raz do roku. Polecam wizytę w klinice BABKA MEDICA w Warszawie i sama tu chodzę do dr Górskiego. Generalnie, to nowocześnie i funkcjonalnie wyposażona placówka, nie trzeba czekać długo na termin wizyty. Profilaktyka jest szalenie istotna, a badanie cytologiczne potrafi wręcz uratować życie!!!