Cytologia

Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Awatar użytkownika
mata

Cytologia

Post autor: mata »

Mam wynik LSIL czy powinnam się bać?
Awatar użytkownika
Lalunia1

Re: Cytologia

Post autor: Lalunia1 »

Najlepiej zapytaj lekarza,możesz zrobić to online za pomocą witryny https://ktomalek.pl/pytania-i-odpowiedzi
Jeśli nie znajdziesz odpowiedzi, zawsze masz możliwość zadania pytania, odpowiedzi udzielają eksperci, jest więc gwarancja, że nie będzie żadnych błędów.
Awatar użytkownika
iza

Post autor: iza »

Koniecznie musisz iśc do lekarza bo taki wynik świadczy między innymi o zapaleniu ale to także może być zmiana śródpłaskonabłonkowa małego stopnia, określana również jako CIN I. To jest najczęściej zmiana wynikająca z infekcji HPV, dlatego możesz też kupić żel papilocare i stosować go minimum przez 3 miesiące, pomaga na takie rzeczy
Awatar użytkownika
Sylwia

Post autor: Sylwia »

Sądzę, że to pytanie powinnaś zadać swojemu lekarzowi. Każda kobieta powinna pamiętać o regularnych wizytach u ginekologa i badaniach. Na taką wizytę warto wybrać się c najmniej raz w roku i zawsze wtedy, kiedy pojawi się jakaś infekcja intymna, na przykład grzybica pochwy.
Awatar użytkownika
madzik

Post autor: madzik »

Cytologia to jedno z najważniejszych badań o których każda kobieta powinna pamiętać. Trzeba się badać i to regularnie. Na https://antykoncepcjanamiare.pl/cytolog ... tak-wazna/ warto doczytać dlaczego to badanie jest tak ważne. Ja zawsze na urodziny funduję sobie kontrolną wizytę u ginekologa i wtedy kompleksowo się badam. Dowiedzieć się, że wszystko w porządku to najlepszy prezent.
Awatar użytkownika
rafka

Post autor: rafka »

Miałam takie badanie nie raz. Co jak co, ale wizyt u ginekologa to pilnuję i raz w roku chodzę na kontrolne badania. Niby to nie boli, ale po ostatniej wizycie w ogóle po badaniu taki dyskomfort czułam. Błona śluzowa pochwy jest delikatna, łatwo o podrażnienie. Na takie problemy to w aptece kupiłam cicatridine. Powiedziano mi, że przyspiesza gojenie i regenerację. Faktycznie tak było. Jak wyczytałam w ulotce to też przy suchości pochwy pomocna.
geńka

Post autor: geńka »

Ja się cieszę że trafiam na dobrego ginekologa bo jak mu opowiedziałam o swoich dolegliwościach to skierował mnie na diagnostykę do szpitala medicover. Tam jest najlepsza diagnostyka i specjaliści od endometriozy, a takie objawy mogą świadczyć o endometriozie i trzeba koniecznie się dokładnie przebadać
słodycz

Post autor: słodycz »

Cytologia to szalenie ważne badanie. Ja zawsze robię raz do roku. Polecam wizytę w klinice BABKA MEDICA w Warszawie i sama tu chodzę do dr Górskiego. Generalnie, to nowocześnie i funkcjonalnie wyposażona placówka, nie trzeba czekać długo na termin wizyty. Profilaktyka jest szalenie istotna, a badanie cytologiczne potrafi wręcz uratować życie!!!
ODPOWIEDZ