Jakie kosmetyki kupujecie?

Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Marysia

Jakie kosmetyki kupujecie?

Post autor: Marysia »

Hej,
Przychodzę z zapytaniem, jakie kosmetyki polecacie kupować. Ja używam zazwyczaj kosmetyków nivea, ale gdy zobaczyłam promocje na kosmetyki z loreal Paris w cenie nivea, to jednak mnie to przekonało do przejścia na Loreal. Muszę wam polecić stronkę https://trigodi.com/ dzięki niej naprawdę zaczęłam oszczędzać
klepka

Re: Jakie kosmetyki kupujecie?

Post autor: klepka »

Wszystko zalezy tak naprawde do tego jakich kosmetyków szukasz, jaki efekt chcesz uzyskac, an czym ci zalezy :) ja bardzo lubie kosmetyk naturalne z Senelle, odkad ich uzywam to moja cera znaczaco sie poprawila
Awatar użytkownika
Werka

Post autor: Werka »

Różne. Naprawdę różne. Ciężko mi coś konkretnego wymienić, bo nie ograniczam się tylko do jednej konkretnej marki. Wiele tutaj zależy przede wszystkim od tego, co mi w danym momencie pasuje.
marcelinka

Post autor: marcelinka »

A te kosmetyki z senelle to chyba nie są tak w drogeriach dostepne? pytam, bo nic a nic nie kojarze,a cos tam mi sie juz obiło o uszy, ze są naprawde spoko. Mogłabys powiedziec gdzie je kupujesz?
klepka

Post autor: klepka »

Wiesz co w drogeriach takich stacjonarnie to nie ma ich chyba, ja zawsze zamawiam przez internet, najczesciej z tej https://www.notino.pl/search.asp?exps=senelle , czesto jakies fajne promocje sie trafiają :) najlepiej na próbe sobie cos zamowic
Ylissss958

Post autor: Ylissss958 »

Ja używam kosmetyków, które pomagają mi niwelować nadmierne przetłuszczanie się skóry. Kosmetyki łagodzące łojotok są przeznaczone do pielęgnacji skóry, która ma tendencję do nadmiernego wydzielania sebum przez gruczoły łojowe. Łojotok może prowadzić do problemów takich jak trądzik, błyszczenie się skóry i powiększone pory (tu przeczytasz więcej https://spinkiiszpilki.pl/czym-jest-loj ... zac/b_oymg). Kosmetyki te zostały opracowane w celu regulacji produkcji sebum, zmniejszenia nadmiernej błyskawicy skóry oraz ogólnego poprawienia jej kondycji. W składzie kosmetyków łagodzących łojotok często znajdują się składniki takie jak kwas salicylowy, który działa keratolitycznie, pomagając złuszczyć martwe komórki naskórka i odblokować zatkane pory. Kwas glikolowy to inny kwas owocowy, który może pomóc w złuszczaniu naskórka i poprawić teksturę skóry. Niacynamid, czyli witamina B3, jest znany z właściwości łagodzenia stanów zapalnych skóry i regulowania produkcji sebum. Kosmetyki te często zawierają także ekstrakty roślinne, takie jak ekstrakt z zielonej herbaty czy aloes, które działają przeciwzapalnie i pomagają zmniejszyć zaczerwienienia. Matujące składniki, takie jak skrobia ryżowa czy krzemionka, pomagają wchłaniać nadmiar sebum i redukować błyszczenie skóry. Produkty te zazwyczaj mają hipoalergiczne formuły, aby minimalizować ryzyko podrażnień, i są wolne od substancji komedogennych, które mogą zatykać pory. Jednak każda skóra jest inna, więc skuteczność kosmetyków łagodzących łojotok może się różnić. Zanim wybierzesz produkt, zawsze warto skonsultować się z dermatologiem, który pomoże dobrać odpowiednią pielęgnację dostosowaną do Twojego typu skóry. Regularne stosowanie właściwych kosmetyków łagodzących łojotok może pomóc utrzymać skórę w dobrej kondycji i zmniejszyć problemy związane z nadmiernym wydzielaniem sebum.
Awatar użytkownika
tormund92

Post autor: tormund92 »

Sporo ciekawych kosmetyków do twarzy jak i ciała posiada firma pod tym linkiem: https://perfecta-kosmetyki.pl/. Spodobała mi się ich oferta z maseczkami, czy produktami do oczyszczania oraz demakijażu. Moim zdaniem posiadają zacnie skonstruowaną ofertą. Raczej każdy znajdzie tam coś dla siebie.
Ewelka

Post autor: Ewelka »

Linia kosmetyków Gen Factor wyróżnia się nie tylko efektywnością, ale również etycznym podejściem do produkcji. Produkty te są wolne od szkodliwych substancji i nie są testowane na zwierzętach, co jest ważnym aspektem dla wielu świadomych konsumentów. Pełną gamę tych przyjaznych dla środowiska kosmetyków można znaleźć na https://aruba.rzeszow.pl/gen-factor co umożliwia dokonanie wyboru, który jest zgodny z etycznymi wartościami użytkowników.
Awatar użytkownika
Natalia

Post autor: Natalia »

Mogę polecić kilka kosmetyków, które się u mnie ostatnio sprawdziły :)

Bielenda, Eco Sorbet, Pianka micelarna nawilżająco-odświeżająca `Brzoskwinia
Uzdrovisco Fiołek nawilżający tonik-esencja do twarzy
Nacomi Next Level serum multifunkcyjne do twarzy z trehalose 10%
Nacomi Next Level krem do twarzy SPF50 city formula

Dobrze jest też zajrzeć sobie na stronę:

e-urodowo.pl/

Można poczytać sobie tutaj więcej o rutynie pielęgnacyjnej :)
yhyhy

Post autor: yhyhy »

werdsaASASDSDSDSDSDSDDSDFFDFDFGFDGHGHJLKL;LK;KKGFDGFBYFTDVTERERDF.DFSD;FL;DFL;DGL;GLD;GLDG;DGLD;GLD;GLD;GLDG;LDG;DLG;DLG;DLG;DLG;DGL;DGLD;GLDF;GL;V .;L ;L ;LDFGDF;LGDF;GL;FGLSD;LSDF;GLDF;GLEPGTOEPTOERFG;LSDL;SDCL;SD;'asd'safl;dsfg;ldf;gld;glsd;gd;g;gls;fls;lrfpetglpd;gld;gs;lgl;sgl;gl;dfg;sdgl;dgdlf;gdlf;ghl;hdlf;hlf;gsdgls;gldsf;hlfgh;lfghl;fgjl;fjl;dfgl;sgf;ldsgdl;sfghfl;jgl;jfggl;jd;fgld;gd;lgs;lfa;lwepotritotuiybvlkb,bl;dfg;ldsf
Kropeleczka

Post autor: Kropeleczka »

Jeśli chodzi o dobre kosmetyki polecic mogę nasza polska marke Bielenda. Uwielbiam od nich linię do pielęgnacji twarzy z witaminą B12,doskonałe kremy do kazdego rodzaju cery
norkaa

Post autor: norkaa »

Poszukując odpowiedniego prezentu na dzień matki, postanowiłam postawić na zestawy kosmetyków, jakie oferuje nam mydlarnia naturalna 4 Szpaki. Wybrałam zestaw, który wydaje mi się być najodpowiedniejszym dla mojej kochanej mamy. Jeśli wasze mamy kochają kosmetyki wegańskie tak jak moja, myślę, że taki prezent również je uszczęśliwi.
małanadzieja

Post autor: małanadzieja »

Lubię dbać o siebie, choć nie zawsze jest to łatwe. Na szczęście od dłuższego czasu możemy zamawiać kosmetyki online , dzięki czemu pielęgnacja czy kosmetyka ciała są bardzo łatwe. Często dzielę się z nowinkami z Avonu z rodziną, bo wiem, że również tego potrzebują.
mariolcia

Post autor: mariolcia »

Bardzo dobre kosmetyki znalazłam naszej rodzimej marki Bielenda z nasyconym ozonem olejkiem Skin O3 Zone. Świetne mja serum dotleniająco nawilzające, na prawde skuteczne , nie lepi sie buzia a super nawilżona. Polecam, na prawde dobre kosmetyki
owsianka

Post autor: owsianka »

Takie i dobre, dobre i tanie :lol:
To moja ulubiona marka kosmetyków :)
a mówiąc poważnie to teraz testuję całą serię kosmetyków Ceramides z ceramidami od Eveline
boskie są, super nawilżają i sprawiają ze skóra nie traci nawilżenia za szybko
eewka

Post autor: eewka »

Może się okazać, że ten korektor do twarzy przypadnie Wam do gustu. Wielu ludzi chwali tę ofertę, podkreślając, że podkłady dostępne na tej stronie charakteryzują się wysoką jakością oraz przystępną ceną.
elżbietka

Post autor: elżbietka »

Coraz częściej sięgam po kosmetyki lepszych marek z wyższej półki. Są trwalsze i przyjemniej się ich używa. Bardziej mnie cieszą. jeśli chodzi o podkład którego sporo używam to wybór padł na firmę Christian Laurent, kolor Ivory jest dla jasnych karnacji bardzo odpowiedni
torkisz

Post autor: torkisz »

Dobrą opcją oprócz kosmetyków jest też stosowanie suplementów. Ostatnio znalazłem suplement Neoglandyna, który może być pomocny przy problemach skórnych związanych z niedoborami nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki zawartości oleju lnianego i oleju z ogórecznika, Neoglandyna dostarcza cennych kwasów omega, które są ważne dla zdrowia skóry. Suplement ten wspiera regenerację i poprawia kondycję skóry.
nadiia

Post autor: nadiia »

Można też jednak wybrać dobrej jakości kredki do oczu . Właśnie sporo osób zachwalało sobie tą ofertę jeśli chodzi o zakup kosmetyków, dodatkowo są one dobrej jakości, więc myślę, że to będą udane dla was zakupy.
megg

Post autor: megg »

Wysokiej jakości składniki stosowane w japońskich kosmetykach są podstawą efektywnej pielęgnacji skóry na całym świecie. Na stronie https://www.hadalabotokyo.pl/ można znaleźć produkty, które łączą tradycyjne japońskie podejście do pielęgnacji z nowoczesną technologią kosmetyczną. Każdy produkt Hada Labo Tokyo jest opracowany z myślą o nawilżeniu i odżywieniu skóry, dostarczając jej niezbędnych składników.
panienkaa

Post autor: panienkaa »

Nawet nie wiem jak mam zdecydować się na odpowiedni prezent dla mojego brata, dlatego też sprawdzam sobie na przykład kompleksowe rozwiązania i pod tym kątem mam na oku perfumy męskie ranking dokładniej. Wiem, że tak będę mogła dobrać coś odpowiedniego. a Wy jak sądzicie?
Klara

Post autor: Klara »

Aby uzyskać najlepszy efekt przy użyciu rozświetlacza, ważne jest, aby aplikować go na strategiczne partie twarzy. Kluczowe miejsca to kości policzkowe, grzbiet nosa, łuk kupidyna oraz wewnętrzne kąciki oczu, co optycznie rozświetli skórę i nada jej zdrowy blask. Warto pamiętać, że odpowiednia technika nakładania i dobór koloru rozświetlacza są kluczowe. Na stronie https://innsi.pl/rozswietlacz-jak-uzywa ... pszy-efekt można znaleźć więcej porad dotyczących właściwego stosowania tego kosmetyku.
ODPOWIEDZ