Hej,
Przychodzę z zapytaniem, jakie kosmetyki polecacie kupować. Ja używam zazwyczaj kosmetyków nivea, ale gdy zobaczyłam promocje na kosmetyki z loreal Paris w cenie nivea, to jednak mnie to przekonało do przejścia na Loreal. Muszę wam polecić stronkę https://trigodi.com/ dzięki niej naprawdę zaczęłam oszczędzać
Jakie kosmetyki kupujecie?
Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Re: Jakie kosmetyki kupujecie?
Post autor: klepka »
Wszystko zalezy tak naprawde do tego jakich kosmetyków szukasz, jaki efekt chcesz uzyskac, an czym ci zalezy
ja bardzo lubie kosmetyk naturalne z Senelle, odkad ich uzywam to moja cera znaczaco sie poprawila

- Werka
Różne. Naprawdę różne. Ciężko mi coś konkretnego wymienić, bo nie ograniczam się tylko do jednej konkretnej marki. Wiele tutaj zależy przede wszystkim od tego, co mi w danym momencie pasuje.
Post autor: marcelinka »
A te kosmetyki z senelle to chyba nie są tak w drogeriach dostepne? pytam, bo nic a nic nie kojarze,a cos tam mi sie juz obiło o uszy, ze są naprawde spoko. Mogłabys powiedziec gdzie je kupujesz?
Post autor: klepka »
Wiesz co w drogeriach takich stacjonarnie to nie ma ich chyba, ja zawsze zamawiam przez internet, najczesciej z tej https://www.notino.pl/search.asp?exps=senelle , czesto jakies fajne promocje sie trafiają
najlepiej na próbe sobie cos zamowic

Post autor: Ylissss958 »
Ja używam kosmetyków, które pomagają mi niwelować nadmierne przetłuszczanie się skóry. Kosmetyki łagodzące łojotok są przeznaczone do pielęgnacji skóry, która ma tendencję do nadmiernego wydzielania sebum przez gruczoły łojowe. Łojotok może prowadzić do problemów takich jak trądzik, błyszczenie się skóry i powiększone pory (tu przeczytasz więcej https://spinkiiszpilki.pl/czym-jest-loj ... zac/b_oymg). Kosmetyki te zostały opracowane w celu regulacji produkcji sebum, zmniejszenia nadmiernej błyskawicy skóry oraz ogólnego poprawienia jej kondycji. W składzie kosmetyków łagodzących łojotok często znajdują się składniki takie jak kwas salicylowy, który działa keratolitycznie, pomagając złuszczyć martwe komórki naskórka i odblokować zatkane pory. Kwas glikolowy to inny kwas owocowy, który może pomóc w złuszczaniu naskórka i poprawić teksturę skóry. Niacynamid, czyli witamina B3, jest znany z właściwości łagodzenia stanów zapalnych skóry i regulowania produkcji sebum. Kosmetyki te często zawierają także ekstrakty roślinne, takie jak ekstrakt z zielonej herbaty czy aloes, które działają przeciwzapalnie i pomagają zmniejszyć zaczerwienienia. Matujące składniki, takie jak skrobia ryżowa czy krzemionka, pomagają wchłaniać nadmiar sebum i redukować błyszczenie skóry. Produkty te zazwyczaj mają hipoalergiczne formuły, aby minimalizować ryzyko podrażnień, i są wolne od substancji komedogennych, które mogą zatykać pory. Jednak każda skóra jest inna, więc skuteczność kosmetyków łagodzących łojotok może się różnić. Zanim wybierzesz produkt, zawsze warto skonsultować się z dermatologiem, który pomoże dobrać odpowiednią pielęgnację dostosowaną do Twojego typu skóry. Regularne stosowanie właściwych kosmetyków łagodzących łojotok może pomóc utrzymać skórę w dobrej kondycji i zmniejszyć problemy związane z nadmiernym wydzielaniem sebum.