Keratynowe prostowanie włosów w domu. Pomocy!

Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Awatar użytkownika
paulla

Keratynowe prostowanie włosów w domu. Pomocy!

Post autor: paulla »

Mam problem ze zniszczonymi i puszącymi się włosami. Zastanawiam się nad keratynowym prostowaniem włosów zestawem od Encanto. Czy któraś z was wykonywała ten zabieg w domu? Kosmetyki z Encanto się sprawdza?
Awatar użytkownika
ulkaa

Re: Keratynowe prostowanie włosów w domu. Pomocy!

Post autor: ulkaa »

Keratynowe prostowanie włosów w domu jest bezpieczne i skuteczne. Użyj kosmetyków z https://www.gobli.pl/encanto-c4203 i zobaczysz jak twoje włosy się zmienią. Sama niedawno robiłam ten zabieg w domu i jestem bardzo zadowolona.
Awatar użytkownika
luiza

Post autor: luiza »

Ja moge ci polecić zestaw Encanto do Brasil Nanox - bez formaldehydu. Keratynowe prostowanie jest przyjemne bo nie ma zapachu a efekt utrzymuje się nawet 5 miesięcy przy odpowiedniej pielęgnacji. Ja zabieg robiłam w sierpniu i nadal włosy są w świetnym stanie. Pewnie w lutym powtórzę zabieg.
Awatar użytkownika
owsianka91

Post autor: owsianka91 »

Kosmetyki Encanto są najlepsze do keratynowego prostowania włosów w domu. Myślę, że śmiało możesz działać, zabieg jest prosty a jego przebieg jest dokładnie opisany.
Awatar użytkownika
paulla

Post autor: paulla »

Bardzo Wam dziękuję! Jutro zamówię zestaw i spróbuję przeprowadzić zabieg w domu. Trzymajcie kciuki!
Awatar użytkownika
owsianka91

Post autor: owsianka91 »

A i jeszcze pamiętaj, ze po zabiegu nie należy stosować kosmetyków z SLS i solami bo wypłukują keratynę przez co efekty utrzymują się bardzo krótko. Włosy po keratynowym prostowaniu najlepiej pielęgnować zestawem Anti-Frizz Dzięki niemu efekty będą się utrzymywać maksymalnie dlugo.
Awatar użytkownika
emka012

Post autor: emka012 »

Zastanawiam się, czy keratynowe prostowanie włosów będzie odpowiednim zabiegiem dla moich włosów? Chciałabym je w końcu jakoś ujarzmić, ponieważ wiecznie się muszą, falują i nie wyglądają dobrze. Taki zabiegi poleciła mi znajoma i u niej efekty wyglądały naprawdę pięknie. Podobno można wykonać go nawet samodzielnie w domu.
ODPOWIEDZ