Leczenie stanów zapalnych – ginekolog Warszawa
Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
- Konwalia
Leczenie stanów zapalnych – ginekolog Warszawa
Od dawna męczę się z uciążliwymi stanami zapalnymi narządów rodnych. Wielu ginekologów próbowało pomóc mi rozwiązać ten problem, ale dolegliwości cały czas powracają. Z tego względu myślę czy warto byłoby wybrać się do http://antykoncepcja24.com/. Podobno to jeden z lepszych gabinetów. Co sądzicie na jego temat?
- Bibiana1982
Re: Leczenie stanów zapalnych – ginekolog Warszawa
Post autor: Bibiana1982 »
Moim zdaniem zdecydowanie warto wybrać się tam na wizytę. Zawsze chodzę do tego ginekologa jak mam problem. Wiem, że tam mogę liczyć na fachową pomoc nawet w weekendy.
- Sylwia
Z objawami infekcji intymnej na pewno warto jak najszybciej wybrać się do ginekologa. Do czasu wizyty można jednak zastosować jakąś maść na infekcje intymne bez recepty, aby dolegliwości stały się nieco mniej dokuczliwe. Ważne jest też oczywiście noszenie przewiewnej bielizny.
- Tasha
U mnie wprawdzie nie było problemu ze stanem zapalnym, ale jak się okazało, ze zbyt dużą suchością pochwy - w związku z czym pojawiały się otarcia i uczucie pieczenia. Pomogły mi globulki Vagisan, najpierw stosowałam jedną dziennie, teraz wystarczy już dwa razy w tygodniu
- milaczek
u mnie akurat nie stan zapalny, a wirus hpv sie przyplatał dziadostwo... na szczescie wyszlo w badaniach. Ginekolog powiedzial, zebym sobie przez pol roku stosowala zel papilocare i po tym czasie mam zrobic ponowne badania
- giulia
Widziałam, że jest też vagisan w kremie, musze chyba wypróbować. Nie wiem czy ma ten sam skład, ale ja mam zawsze problem z globulkami. A krem widzę ze ma aplikator, więc chyba jego użycie będzie prostsze.Tasha pisze: ↑03 sie 2020, 22:56 U mnie wprawdzie nie było problemu ze stanem zapalnym, ale jak się okazało, ze zbyt dużą suchością pochwy - w związku z czym pojawiały się otarcia i uczucie pieczenia. Pomogły mi globulki Vagisan, najpierw stosowałam jedną dziennie, teraz wystarczy już dwa razy w tygodniu
- rafka
Ważne właśnie jest to, żeby móc się zwrócić do dobrego ginekologa. Nie zawsze się da uniknąć stanów zapalnych, dlatego lekarz dobierze odpowiedni lek na infekcje intymne i wszystko wróci do normy. Ważne, żeby nawet drobnych stanów zapalnych nie bagatelizować.
- Ingga21233
Post autor: Ingga21233 »
Ginekologa najlepiej odwiedzać regularnie. Mnie ostatnio dopadła przykra sytuacja bo miałam infekcje intymną, grzybicę. Poszłam za późno i długo się leczyłam, a ponoć wystarczyło iść i kupić bez recepty clortimazolum w aptece. Też by ponoć pomogło od razu.
Post autor: bąkami »
Największy wybór usług posiada klinika urody https://han-medica.pl znajdziesz tam miedzy innymi własnie ginekologię plastyczną, którą zajmują się od wielu lat. Naprawdę świetni fachowcy, serdecznie wam polecam sprawdzić.
Post autor: miśkaa »
Z alikatorem na prawdę nie ma problemu, więc śmiało kupuj, ja używam tego kramu mniej więcej 2 razy w tygodniu i myślę, że działa super. Czuję różnice, nie mam co chwile jakichś podrażnień po stosunkugiulia pisze: ↑28 sie 2020, 17:03 Widziałam, że jest też vagisan w kremie, musze chyba wypróbować. Nie wiem czy ma ten sam skład, ale ja mam zawsze problem z globulkami. A krem widzę ze ma aplikator, więc chyba jego użycie będzie prostsze.
Post autor: miluśka »
Na infekcje intymne warto stosować Octenisept. Ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze (w walce z dolegliwościami może pomóc również Octenicare, który ma podobne działanie).
- Minia
Stany zapalne mogą wynikać z suchości pochwy. Dlatego warto wiedzieć, że bardzo dobrym preparatem przy takich problemach jest Vagisan. Poczytacie o nim na stronie https://www.vagisan.com/pl-pl/. Jest to krem nawilżający i natłuszczający.
- giulia
Znam i używam. Na początku stosowałam go codziennie, teraz już tylko 2 razy w tygodniu. Wystarczy dla podtrzymania efektu, bo vagisan nie działa tylko doraźnie jak żele intymne, ale nawilża na dłuzej i natłuszcza.
tynk akrylowy ile na m2
tynk akrylowy ile na m2
- struna
Też miałam podobne objawy a do tego bardzo silne bóle i okazało się że były spowodowane endometriozą jak się okazało po diagnostyce w szpitalu medicover. Trudno jest zdiagnozować tą chorobę, trzeba wykonać sonovainografię a taką możliwość mają właśnie w tym szpitalu
Post autor: kaśka »
A kojarzycie przychodnię Innova-Med na Bronikowskiego ? Jeśli nie, to tutaj https://innova-med.pl/ginekologia-i-poloznictwo/ jest ich strona. Mają tam nie tylko świetnych specjalistów, ale też podejście do pacjentów jest bardzo dobre. Dbają o komfort i przyjazną atmosferę. Wiadomo przecież, że takie badanie ginekologiczne to nic przyjemnego, ale od czasu do czasu trzeba udać się do takiego lekarza.
Post autor: Waćka »
Stany zapalne miejsc intymnych mogą zawsze się nam zdarzyć, musimy być przygotowane na taka ewentualność. Zawsze przecież może nam sie przytrafić na przykład infekcja grzybicza pochwy i co wtedy - do lekarza będziemy zaraz biec? Jeśli będziemy przygotowane na taką ewentualność i będziemy posiadać lek zawierający oktenidynę np. octenisept - z pewnością wyjdziemy z kłopotów zdrowotnych.
- iza
U mnie to wirus hpv narobił szkód na szyjce macicy i powodował też stany zapalne ale po stosowaniu tego żelu https://www.doz.pl/apteka/p139930-Papil ... ow_po_5_ml wszystko ustąpiło, najwyraźniej pokonał wirusa i usunął zmiany
- madzik
Nie da się uniknąć stanów zapalnych, ale przynajmniej można je skutecznie leczyć. Też miałam problem po zabiegu ginekologicznym. Tyle, że od razu powiedziałam mojemu ginekologowi, że mnie boli i szczypie tam w środku. Nie czekałam, że może samo przejdzie. Dzięki temu szybciej odczułam ulgę, a stosowałam dopochwowo Cicatridinę. Nie trzeba na nią recepty. Raz dziennie się stosuje, tylko żeby codziennie.
Post autor: Żaneta23 »
Sporo jest dobrych ginekologów, tylko czasami ciężko ich znaleźc. Mi polecano ten konrketny gabinet https://cmp.med.pl/cmp-goclaw/ginekolog/. Podobno świetnie leczą i mają bardzo duże doświadczenie.Konwalia pisze: ↑04 mar 2020, 15:37 Od dawna męczę się z uciążliwymi stanami zapalnymi narządów rodnych. Wielu ginekologów próbowało pomóc mi rozwiązać ten problem, ale dolegliwości cały czas powracają. Z tego względu myślę czy warto byłoby wybrać się do http://antykoncepcja24.com/. Podobno to jeden z lepszych gabinetów. Co sądzicie na jego temat?
Post autor: staśka »
Zgodzę się oczywiście z Sylwią. Nie lekceważymy objawów infekcji intymnej, suchości, upławów etc. Każda kobieta pewnie przynajmniej raz w życiu miała coś takiego, mimo dobrej higieny osobistej. Takie leki bez recepty to tylko chwilowa ulga. Ginekolog powinien obejrzeć co się dzieje od środka. Jakbyście szukały dobrej placówki dla kobiet w Warszawie, to polecam GABINETY ŁUCKA. Sama jestem od dawna tu stałą pacjentką. Na kontrole czy wnikliwsze badania układu rodnego, to tylko tu. Polecam gorąco!Sylwia pisze: ↑05 kwie 2020, 19:48 Z objawami infekcji intymnej na pewno warto jak najszybciej wybrać się do ginekologa. Do czasu wizyty można jednak zastosować jakąś maść na infekcje intymne bez recepty, aby dolegliwości stały się nieco mniej dokuczliwe. Ważne jest też oczywiście noszenie przewiewnej bielizny.
Post autor: kłopot »
Mną opiekuje się dr Jaroszewska z warszawskiej kliniki Renort. Mam do niej pełne zaufanie i życzę każdej Pani, by trafiła do tak świetnego i ciepłego lekarza Pani Doktor nie raz już mi pomogła właśnie gdy miałam problemy z infekcjami, grzybicami pochwy itp. Teraz chodze na regularne kontrole i cytologie ale Wam polecam mieć do niej namiar pod ręką
Post autor: OllkaKr »
W przypadku infekcji trzeba działać od razu, więc najlepiej umówić się na prywatną wizytę do ginekologa. Stan zapalny to też bardzo niekomfortowe uczucie, często ból, więc nie ma co zwlekać z wizytą u lekarza. Im szybciej Was zbada, tym szybciej zastosuje odpowiednie leczenie i w końcu poczujecie ulgę. Ja mogę polecić Wam do centrum Babka Medica na Słomińskiego do pana doktora Marcina Drab, na pewno pomoże. To ginekolog u którego leczę się już długi czas i naprawdę śmiało go polecam.
Post autor: Katka »
Zainteresowani szerokim zakresem usług ginekologicznych mogą skorzystać z oferty, którą znajdą pod adresem https://www.boramed.pl/. Gabinet zapewnia opiekę obejmującą zarówno rutynowe badania, jak i specjalistyczne konsultacje. Personel jest wykwalifikowany i stale podnosi swoje kwalifikacje, co gwarantuje najwyższą jakość świadczonych usług.