Moczenie nocne

Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Awatar użytkownika
giulia

Moczenie nocne

Post autor: giulia »

Jak wyzej. Jak sobie radzić z tym problemem? Do jakiego wieku można to uznać jeszcze za normę?
Awatar użytkownika
Tasha

Re: Moczenie nocne

Post autor: Tasha »

Ale zaraz, mówisz o dziecku, tak? Powiem tak, u nas było tak, że mała się nie moczyła, a zaczęła znów sikać do łóżka w nocy w wieku pięciu lat, pomimo tego, że już dawno nie nosiła pieluszek. Napisz może trochę więcej konkretów :)
Awatar użytkownika
giulia

Tak o dziecku. Córka moczy się w nocy, w ciągu dnia już od dawna odpieluchowana, a suche noce w jej życiu mogłabym policzyć na palcach jednej ręki. Idzie do toalety przed snem, staram się, żeby już nie piła, a i tak w nocy łóżko zasikane. Wszyscy mi mówią, że to dziecko i nie mam się przejmować, bo wyrośnie, ale ile można czekać, skoro ona już 5 lat skończyła.
Awatar użytkownika
basienka91

Post autor: basienka91 »

wejdź sobie na https://suchyporanek.pl/ tam znajdziesz dużo porad na ten temat, na pewno przydało by się wybrać do nefrologa, znajdziesz tam namiary na lekarza w twojej okolicy

hot sport
Awatar użytkownika
Tasha

A bierzesz pod uwagę alarm wybudzeniowy? Wiele osób chwali sobie tę metodę, pomocną przy walce w moczeniem nocnym.

profinet dp
Awatar użytkownika
giulia

A co to takiego ten alarm? Jak działa?

Dzięki za stronę, zajrzę.
Awatar użytkownika
Tasha

Wiesz co, nawet na podanej wyżej stronie możesz poczytać na ten temat. Alarm wybudzeniowy to takie urządzenie, które uczy dziecko nawyku oddawania moczu w toalecie. Końcówka znajduje się w bieliźnie i w momencie kontaktu z wilgocią daje sygnał, żeby dokończyć w wc :)
Awatar użytkownika
giulia

Właśnie doczytałam, brzmi ciekawie. Znalazłam już nawet niedrogie urządzenia w internecie, zamówię chyba, bo do wizyty jeszcze trochę czasu upłynie, a po co czekać bezczynnie. Myślę, że to nie zaszkodzi ;)
Awatar użytkownika
onktorykocha3

Post autor: onktorykocha3 »

Moczenie nocne u waszej pociechy to straszna sprawa, ale edukacja waszej pociechy to bardzo ważna rzecz. Warto trochę wcześniej, niż tuż przed rozpoczęciem roku szkolnego, kupić mu jakieś gadżety do szkoły. Przydatne rzeczy znajdziecie na stronie poniżej.
-----------------------------------------------------------
gadżety do szkoły
Awatar użytkownika
Tasha

No moim zdaniem zawsze warto sięgnąć po tego typu rozwiązania, jak właśnie tutaj - alarm wybudzeniowy, zanim sięgnie się po farmakologię:)
Awatar użytkownika
savaka

Post autor: savaka »

To może być problem natury psychicznej albo układu moczowego. Zajrzyj sobie tutaj https://mamabezrecepty.pl/ , bo sporo tutaj odnośnie zdrowia dziecka więc może znajdziesz poradę co w tej sytuacji zrobić
ODPOWIEDZ