Poród i następstwa
Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Poród i następstwa
Post autor: Gieńka »
Hej mam takie trochę wstydliwe pytanie .. czy po porodzie czułyście dyskomfort ?? tzn przy stosunku ale i tak na co dzień ? Mam takie wrażenie jak bym całkiem wyschła i bardzo zle się z tym czuje miała któraś coś takiego ? To mi niezmiernie przeszkadza
Re: Poród i następstwa
Post autor: Zośka »
Urodziłam córeczkę 5miesięcy temu, moja błona śluzowa pochwy została uszkodzona czułam dyskomfort suchości pochwy i ból podczas stosunku . Lekarz polecił mi globulki dopochwowe cicatridina i moja błona się odbudowała , teraz już nie czuję żadnych bóli i suchości.
- madzik
Trochę czasu musi upłynąć żeby dojść do siebie po porodzie. Trochę się tego obawiałam jak to będzie, czy poradzę sobie przy opiece nad malutką. Na szczęście z dnia na dzień powoli wracałam do formy. Miałam też dużą pomoc męża, a jak jego nie było, to wtedy na swoją mamę mogłam liczyć. Ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad antykoncepcją dla siebie. Na razie nie planujemy drugiego. Trafiłam na taki artykuł https://antykoncepcjanamiare.pl/czy-mlo ... ncepcyjne/ , gdzie jest omówiony ten temat, warto przeczytać. Planuję się też zapisać do ginekologa.
- modnababka
Post autor: modnababka »
Ja swój poród bardzo miło wspominam.Rodziłam w szpitalu Medicover, wydaje mi się, że to miało ogromny wpływ na wszystko co działo się potem. Mialam wizyte doradcy laktacyjnego jeszcze w szpitalu, dzięki czemu karmię piersia do teraz. Personel naprawde super, potrafia otoczyc kobiete opieką, taka od serca
- Werka
Najważniejszym następstwem jest fakt, iż stajemy się matkami, a to ogromna odpowiedzialność, zwłaszcza w początkowej fazie rozwoju dziecka. Jak być dobrą mamą, można przeczytać w artykule http://wegirls.pl/jak-byc-dobra-mama-malego-dziecka/ i dowiedzieć się o kilku podstawach, które powinny być istotne dla każdej z nas.
Post autor: Malińka »
Poród jeszcze przede mna. Ale już niedlugo. Ja jestem na etapie wybierania mleka do wyprawki i nie wiem na co się zdecydować. Czytałam na https://forum.trojmiasto.pl/Ktore-mleko ... ,1,16.html i sporo się dowiedziałam. A jaki wybor u was padl?
- ryba
Mleko modyfikowane Bebilon można kupować w aptekach stacjonarnych sieci DOZ w tych samych cenach co w necie. Mają atrakcyjne ceny, nie trzeba już zamawiać, dla mnie też to jest wygodniejsze. Ja wybieram mleko Bebilon AR ProExpert i jestem z niego bardzo zadowolona.
Post autor: Mentlikk »
Położna Praszka zapewnia indywidualne podejście do każdego uczestnika szkoły rodzenia, co pozwala na dostosowanie programu kursu do specyficznych potrzeb przyszłych rodziców. Każda para może liczyć na wsparcie dostosowane do swoich oczekiwań i obaw, co czyni kurs jeszcze bardziej wartościowym i efektywnym. Szkoła rodzenia w Praszce to gwarancja spersonalizowanej opieki.