Tragiczny wygląd skóry po noszeniu maseczki!

Zdrowie to podstawa, dlatego tutaj dzielimy się skutecznymi poradami i metodami na zdrowy, silny organizm. Masz sprawdzone patenty, którymi możesz się podzielić? Pisz śmiało!
Aluśka

Tragiczny wygląd skóry po noszeniu maseczki!

Post autor: Aluśka »

Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie - czy też macie dziwne przebarwienia na skórze po noszeniu maseczki? Początkowo krem dawał radę, ale teraz jest coraz gorzej. W pracy muszę nosić maseczkę, a skóra w okolicach ust wygląda fatalnie. Wydaje mi sie, że może mieć to związek z noszeniem maseczki, bo tylko to się zmieniło w ostatnim czasie u mnie.
maryśka78

Re: Tragiczny wygląd skóry po noszeniu maseczki!

Post autor: maryśka78 »

Ja generalnie mam problemy skórne od maseczki, skóra jednak tam mniej oddycha i trochę nasiliły mi się zmiany skórne. U mnie dobrze się sprawdza olejek konopny i delikatne kosmetyki z nim do twarzy. Wiele osób z mojego otoczenia widzi też poprawę w cerze używając olejku cbd. W tym sklepie są i olejki i kosmetyki - https://www.konopieizdrowie.pl/pl/producer/Annabis/27 myślę że możesz sobie spojrzeć, może coś wybierzesz

darmowa żywność próbki
zośka

Post autor: zośka »

na twoim miescu bym nie czekala tylko jak najszybciej zapisalabym sie do dobrego dermatologa, bo to moze byc jakis stan zapalny, a wiadomo nie leczony, moze sie odbic na twoim zdrowiu. im szybciej to zrobisz, tym lepiej. plus nie wiadomo ile bedziesz czekasz na wizyte, zwlaszcza w dobie covida.
Ryżka

Post autor: Ryżka »

A jaki krem stosowałaś? Bo owszem możesz mieć podrażnienie od samej maseczki, ale przyczyna może być też zupełnie inna, na przykład uczulenie na krem, który w danej chwili stosujesz. Miałabyś wyjątkowo pecha, ale po prostu się to mogło na siebie nałożyć w czasie.
Aluśka

Nie sądzę, że to krem, bo stosuje bepathen, czyli krem dla dzieci. Gdy moja córka miała jakieś zaczerwienienia, podrażnienia itd. to jej zawsze ten krem pomagał. Dlatego nie wydaje mi się, żeby on jakoś uczulał i mógł wywołać to co mam obecnie na twarzy.
nóska

Post autor: nóska »

Niestety, ale nie jesteś sama. Bardzo wiele osób ma podobny problem, w tym oczywiście ja. Ważne jest jednak dla mnie to, co powiedziałaś. Nie miałam pojęcia, ze takie olejki konopne cbd https://cannabilove.pl/produkty/olejek-cbd/ mogą pomóc .Ciekawe. :D
Różalska

Post autor: Różalska »

Też tak miałam i niezwłocznie zapisałam się do mojej pani dermatolog, która przyjmuje w krakowskiej klinie vesuna. Okazało się, że pojawił się u mnie rumień. Na całe szczęście nie zwlekałam tylko odrazu zdecydowałam się na leczenie, ale poprzedniczka ma rację, nie ma co czekać! Sama poczytaj co jeszcze może wywołać maseczka: https://vesuna.pl/problemy-skorne-spowo ... -maseczek/ . Echh..mam nadzieje, że jesteśmy bliżej wygaszania pandemii, niż dalej.
maślanka

Post autor: maślanka »

mam nadzieje, ze liczba zachorowan bedzie spadac i faktycznie w polowie maja nie bedziemy musieli juz nosic maseczek na swiezym powietrzu. robi sie coraz cieplej i w maseczkach jest trudniej wytrzymac. pol biedy wejsc do sklepu i z niego wyjsc. a jak dojda upaly to dopiero bedzie.
Aluśka

Serio? Rumień może być efektem maseczki? Normalnie, szok. Nie ma co czekać, i odwlekać wizyty. Zatem zapisuje się do dermatologa i zobaczymy co mi powie. W sumie trochę czasu się to już ciągnie, może za długo to przeciągałam. Sama nie wiem, no cóż. Zobaczymy co mi powie lekarz, póki co nastawiam się pozytywnie, ale wiadomo, obawy zawsze jakieś są.
Różalska

Post autor: Różalska »

Początkowo nie wierzyłam tak samo jak Ty, ale niestety maseczka może takie szkody wyrządzać :( A jak znieśli przyłbice to wtedy był dopiero problem. Na całe szczęście, teraz maseczki tylko w sklepach, a już idąc na spacer nie trzeba zakładać. W sumie nie wiem po co, musieliśmy nosić podczas spaceru, ale cóż.

co to jest certyfikat jakości
Kaśka4

Post autor: Kaśka4 »

Duże znaczenie ma również to jakie maseczki się wybiera. Ja stawiam na te od https://naszemaseczki.pl/ - bo to polska marka i mają w 100% maseczki wykonane z polskich i sprawdzonych materiałów. A nie jakieś niewiadomego pochodzenia. I nie mam przez to żadnych problemów.
ODPOWIEDZ